2015. november 30., hétfő

Csirkemell parmezános-füstölthúsos töltelékkel




Valami erőteljes ízű tölteléket áhítottam a vacsorára szánt gyenge-zsenge csirkemellbe. Legyen az valami markáns zamat! Egy kis füstölt íz- talán tarja vagy karaj, darálva ?! Igen !!!! S hogy azért krémesebb legyen, hintettem hozzá egy maréknyi reszelt parmezánt, és fellazítottam egy leheletnyi tejszínnel… Na , pont ezt képzeltem!!!



HOZZÁVALÓK:
·         4 csirkemell
·         150 g darált füstölt karaj vagy tarja (vagy bármi…)
·         1-2 EK reszelt parmezán
·         50-80 ml tejszín (12-33%)
·         4 szelet sajt (Eidam,  Gouda, Mozzarella, …)

ELKÉSZÍTÉSE:
1.       A csirkemelleken zsebet vágunk a szokásos módon (Lásd az előző töltött csirkemelles recepteket!).
2.       Elkészítjük a tölteléket: A füstölt húst felkockázzuk, ráhintjük a reszelt parmezánt és hozzáöntjük a tejszínt, majd botmixerrel pépesítjük.
3.       Az így kapott finom, nem folyékony, pástétom állagú masszát betöltjük a csirkemellekbe (kiskanállal vagy nyomózsákkal).
4.       A töltött csirkemelleket enyhén meghintjük sóval, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és mindegyiket gondosan betakarjuk egy-egy szép szelet sajttal.
5.       160 fokra előmelegített sütőbe küldjük őket, és addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul. Ez kb. 20-30 perc után be is következik (sütője válogatja).
Bármilyen köretet elbír. Legyen az egy nagy halom, friss-roppanós salátalevél-keverék vagy rusztikus gerezdekre vágott, ropogósra sült krumpli, de a zöldfűszeres karfiolpüré is nyerő lehet.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése